Bu Kİtap, Açık Öğretim Fakültesi/Uzaktan Eğitim Programı için hazırlanmıştır. Kitapta işlenen başlıca konular şunlardır;
Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Yetiştiriciliği
Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Ekolojik İstekleri:
Yer seçiminin önemini,
Bitki yetiştirmede biyotik ve abiyotik (iklim, toprak ve fizyografik) faktörünün etkisi;
Generatif (Tohumla) Üretim Teknikleri;
Tohumun yapısı,
Tohum hasat ve saklama tekniği,
Tohum çimlenmesi,
Tohum ekim tekniği, Sporla üretim;
Vejetatif (Eşeysiz) Üretim Teknikleri:
Çelikle üretim,
Aşı ile üretim,
Daldırma ile üretim,
Stolon ve rizomla üretim,
Etli kök ve yumru ile üretim,
Soğanla üretim,
Doku kültürü ile üretim tekniği;
Bitki Islahı:
Kalıtsal değişimin kuralları,
Kalıtsal değişimin oluşum biçimleri,
Bitki Islah yöntemleri,
Dayanıklılık ıslahı.
Bitkilerin Açık Alanlarda Yetiştirilmesi:
Doğal alanlarda toprak işleme,
Kültür alanlarında toprak işleme,
Ekim alanlarının hazırlanması,
Sulama,
Bitkilerin örtü altı ve seralarda yetiştirilmesi;
Bitki Besleme:
Bitki beslemede gereksinim duyulan elementler,
Bitkilerde su alımı,
Bitkilerde besin elementi alımı;
Bitki Korumanın Temel İlkeleri:
Bitki hastalık etmenleri,
Hasar vericilerle mücadele;
Bitkilerin Hasat Edilmesi ve Atıkların İmhası:
Toplanması,
Kurutulması,
Sınıflandırılması,
Ambalajlanması,
Artıkların imhası;
Yaygın Olarak Yetiştirilen Bazı Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Üretim Teknikleri.